Projectadvies

Innoveren vraagt om visie en vasthoudendheid


Wilco Ooms richt zich al jaren op innovatieve ontwikkelingen binnen de scheepvaart. Zijn technische kennis, gepaard met vele bezoeken aan de TU Delft en hebben inmiddels geleid tot een nauwe samenwerking met het MARIN (Maritime Research Institute Netherlands).
 

Momenteel is Wilco Ooms intensief in de weer met twee projecten:

1.) Semper Fi: project site

2.) SAVE: project site
 

MARIN is één van de business partners voor de ontwikkelingen en onderzoeken naar de totstandkoming van het concept "Semper Fi." Ook maakt Wilco Ooms deel uit van het Marin SAVE projectteam. Een project dat gericht is op: het  verbeteren van de prestaties van een huidige schip door middel van retrofitting.
 

Doordat Carpe Diem Inland Shipping technische kennis in huis heeft zullen projecten eerst uitvoerig onderzocht worden voordat ze überhaupt uitgevoerd worden. Dit gaat gepaard met een uitgebreide research door een team van deskundigen waarvan een ieder gericht is op hun eigen vakgebied.
 


Wilco Ooms; "Een project als Semper Fi stopt niet na de afbouwfase. Ook de realisatie- en nazorgfase zullen uitvoerig gerapporteerd worden via  de website/ media en kunnen door geïnteresseerden nauwlettend gevolgd worden. Het is van belang dat er niet zo maar wat geroepen wordt, zonder onderbouwing, in een voortraject van een project. Eerst zien dan geloven, zo werkt het nu eenmaal. Bewijs wat je zegt. Het is dus zaak dat er  nauwkeurig aangetoond wordt in welke vorm en waarom een project zijn doel heeft bereikt. Alleen op deze manier heeft een technologie kans op slagen en spreekt men over innovatie."